Tuesday, December 30, 2008

Sunday, December 28, 2008

The Danias@Gombak


Today is a very special day. First of all, today is d Arissa's 2nd b'day. Secondly, the kenduri akikah for D Aryana is held today. Lega rasanya. Rasa dah lps satu tanggungjawab. Tak sangka D Arissa dah 2 tahun. Dah besar dah. I love u both. I'm blessed with 2 beautiful daughters.

Monday, December 22, 2008

Friday, December 19, 2008

Saturday, December 13, 2008

Dania Aryana@Dr Yee's Clinic.


Hari ni the Danias gi klinik utk Aryana jab tiga bulan. Kesian Aryana. Kami pergi ke Klinik Dr Yee untuk jab 3 bulan. Dr Yee inject kaki kiri Aryana. Aryana nangis lah apa lagi. Lepas nangis dah reda sikit, kami tanya bila boleh ambil pneumococcal vaccine untuk Aryana. Dr Yee cakap anytime within this year. Sekarang pun boleh ambil. We thought, since we are already here...why not buat sekarang. Kita pun decided amik sekarang. Aryana kena lagi jab. Kali ni kaki sebelah kanan pulak. Nangis lagi. When she thought it was all over, she was wrong. Ini sebab Dr Yee cakap, babies di galakkan ambil vaccine untuk rotavirus. Vaccine ini diambil secara oral...ubat titik lah. Dr Yee cakap, kalau nak ambik kena ambik masa Aryana 3 bulan...(maknanya sekarang lah tu). Again, we decided..okay lah Dr proceed. It is for the best right. Kesihatan anak anak penting. Sekali lagi Aryana menangis bagai nak rak. Kali ni teruk sikit. Aryana dah marah betul. Kesian Aryana. Dania Arissa? Dia happy main mainan atas meja Dr tu. Mentang mentang bukan dia yang kena..hehehe

Saturday, November 15, 2008

Sunday, November 9, 2008

Danias@Tesco Pasir Putih


Beli groceries at Tesco baru. Ingatkan nak beli tricycle utk D Arissa tapi tak muat kereta. Groceries banyak. Next time yer D Arissa.

Thursday, October 30, 2008

Dania@TCRS


Dari Hospital Putrajaya, kita gi lunch kat TCRS Alamanda.

Dania@Hospital Putrajaya


Bukannya Dania yg tak sihat. Pegi melawat Nek Ngah kat Hospital Putrajaya. Dania dan Aryana tunggu Papa dan Mama kat lobi jer. Wan takut kalau naik nanti, Dania dan Aryana pulak yg tak sihat.

Wednesday, October 29, 2008

Dania@Kelab SAS


Dania swimming ngan atok kat kelab shah alam. Air sampai takat dagu Dania. Dania nampak seronok main air.

Dania@Tony Roma's


Still at Sunway Pyramid. Aryana mcm tak nak duduk dlm push chair. So Dania lah dpt peluang duduk dlm push chair. Itu pun sbb Dania tgh tido. BTW, ini kat Tony Roma's having lunch.

Dania@Sunway Pyramid


Dania defines the term shop till u drop. Or window shop till u drop.

Dania@Baby's room


Cantik jugak Baby's Room kat Sunway Pyramid. Siap ada tempat main for kids. While Mama is breast feeding Aryana, Dania pun main lah kejap. Baby's room ni kat red zone belakang Levi's

Dania@Sunway Pyramid


Lepak japs at A&W. Dah lama tak gi Sunway Pyramid. Dah makin besar. First time bawak the Danias kat sini.

Aryana@Shah Alam


Aryana mcm biasalah. Kalau nak tido mesti nak berkepit.

Tuesday, October 28, 2008

Dania@Kidzsports & Gym, Great Eastern Mall


Hari tu (Khamis 23/10/08) Uncle Hafeeznya bawa Dania Arissa ke Kidzsports & Gym at Great Eastern Mall. Best juga tempat tu. It's like an indoor playground. Dari segi keselamatan memang bagus. Nak masuk kena pakai stokin dan kanak kanak mestilah ditemani oleh penjaga. Dania kelihatan serious jer bila main kat situ.Dania ni very cautious type. Sangat berhati hati. The only thing that she really enjoy there was the plastic ball pool (I guess that is what they call it. It looks like a pool filled with plastic balls).

Wednesday, October 22, 2008

Hari Khamis 11 September 2008 bersamaan. Pada sebelah petangnya, Memi dah mula nampak staining berwarna coklat. Saya pun biasalah, mesti check kat Internet tentang signs of a labor dan discharge berwarna coklat memang salah satu tanda labor. Sign of labor ini dipanggil bloody show manakala, discharge yang berwarna coklat ini dipanggil mucus plug. Boleh ler check kat internet apa maksud dia tu. Tapi bila aku tengok timing, the actual birth can happen, may be after hours or even weeks. Kira lambat lagi lah tu. So, nothing to worry.

Hari Khamis 12 September dalam jam 3 pagi, Memi komplen kata perut sakit. Dah masing tak leh tidor. After giving it a thought, taking into account the discharge and the pain, kitorang pun pergi ker hospital. Sampai hospital jam 6 pagi. Kami dibawa ke tingkat 1 hospital pantai puteri ipoh. Aku dengan Dania tunggu kat waiting area dan Memi dibawa ke dalam wad labor supaya bidan boleh check. Bidan juga call Dr. Anjalai dan conclusionnya...balik dulu..bila air ketuban dan pecah atau rasa sakit belakang baru boleh datang balik. Satu conclusion yang mengelirukan. We came this far from Tronoh, a 45-minute drive from Ipoh...why not check us in and when the doctor clock in for work, she can perform the necessary check up. Well, we didn't want to argue. May be it was nothing. So, balik lah rumah...another 45-minute drive. Dalam pukul 11 pagi, mertua pun sampai. Memi rasa sakit lagi. Kali ini lebih sakit dari yang sebelumnya. Kami pun drive balik ke Pantai Puteri..another 45 minute drive. Nasib mertua dah sampai. Kami boleh tinggalkan Dania di rumah. Lepas bidan perform check up, Memi kena warded. Lagipun bukaan sudah 2cm. Selepas buat admission untuk Memi, aku pun lepak kat bilik 1006. Memi masih stay kat wad labor.

Dalam pukul 2:30 pm, nurse panggil aku dari bilik cakap Memi dah nak bersalin. Bila masuk wad labor, tengok mulut Memi dah kena serkup dengan oksigen mask. Lepas tu nurse tanggalkan oksigen mask dan suruh Memi teran...Apa lagi Memi pun teran ler. Aku pulak amik kesempatan tengok kelahiran baby no 2 aku ni. Mula mula nampak macam benda hitam kat bahagian bawah tu (sebenarnya, yang aku nampak tu rambut). Dr guna gunting untuk buat bukaan lagi besar. Nurse kat situ siap bagi semangat kat Memi...Bagus!, Pandai! itu yang keluar dari mulut bidan. Memi teran pun tak lama dan tak over. Tiba tiba nampak kepala. Lepas kepala dah kuar dan bahu dah kuar sikit, the next thing I know, plooop..keluar baby tu. A baby girl. Baby siap nangis lagi. First thing that came from my mouth was Alhamdulillah. Baby buka mata sikit...I guess the first person that she saw after entering into the world, was me. Her father. I told Memi right after the birth...Good Job!. Overall, what I witnessed was a miracle. To me, it is a privilege to see the birth of your baby. But the experience of a normal birth and the pain endured by the mother, is far greater. I wish I could feel and experience what Memi has experienced. Rasa macam nak nangis tengok Memi macam tu. Tapi aku kena maintain composure aku. Paling penting, Memi dan Baby sihat. It turns out Memi ada minor complication which requires surgery. Nothing to be worry about actually.

Sempat jugalah aku azan dan iqamah ke telinga kanan dan kiri. Padeatrician check baby, dan dia cakap baby sihat. Berat dia 3.25kg. Lebih satu kilo berat masa Dania baru lahir dulu. Anyway, thanks to my beautiful wife for delivering Dania Aryana into this world. Ini anugerah dan amanah Allah. Kita kena jaga dia betul betul.

Wednesday, October 1, 2008

The Danias@ Gombak


Gambar ini menunjukkan love at a very young age. Affection shown by big sis towards her baby sis. Hari Raya 1 1st Oct 08.

Thursday, September 18, 2008

Friday, September 12, 2008

Sis Dania@HPP


Dania first picture as a sister. Tak sangka Dania Arissa dah jadi kakak. Atok dan Opah pesan Dania kena tunjuk contoh yg baik tau.

Dania@HPP


Dania Aryana lahir 12 Ramadan 1428 bersamaan 12 September 2008 jam 2.52pm di Hospital Pantai Puteri, Ipoh. Berat 3.25kg. Berat lbh 1 kilo dari Dania.

Wednesday, September 10, 2008

Dinner@Kenny Rogers


Tgk lah Dania tu. Mcm monster pun ada. Mcm singa kelaparan pun ada.

Dania@Pantai Puteri Ipoh


Today is Mama's routine check up. Apa lah yg Dania tgh tunjuk tu? Nampak seronok sbb bukan klinik Dania. Cuba kalau Klinik Dr Yee. Baru masuk pintu klinik dah nangis.

Saturday, September 6, 2008

Dania@Kinta City


Tengah tunggu berbuka puasa@chatter kopitiam. Hari ni Dania pakai baju cheongsam.

Thursday, July 17, 2008

Dania@Perodua Ipoh


After 2 kedai kain and Dr Yee's clinic, we finally arrived at Perodua SC for MyVi's routine service. Dania mcm kena histeria bila jumpa Dr Yee. Tapi bila nak balik, ok pulak. Dr Yee buat remark yg Dania ni mcm radio, boleh turn on dan turn off. Anyway, lps service kereta, nak gi Jusco lak. It's J Card Day.

Dania@Kwong Fatt


Window shopping kain lagi. First time gi sini.

Dania@Kamdar Ipoh


Dania tgh pilih kain utk buat baju raya. Sibuk nampaknya tu. Apa theme utk tahun ni yer Dania? Mama pilih fabrik hijau. Cantek jugak.:-D

Monday, July 7, 2008

Dania@Dr Yee


Dania demam, batuk dan selsema sejak Jumaat. Sian Dania. So, we all bawak Dania ke klinik Dr Yee. Oh no!!. Tapi untuk kebaikan Dania jugakan. Nak baik ke tak nak. Skrg ni tengah tunggu Dr lah ni. Dania pulak tgh sedap tido.

Saturday, June 28, 2008

Dania@Dr Yee's


Wajah Dania sebelum masuk bilik Dr. Hari ni Dania kena jab first booster triple antigen. Kat luar ni okaylah. Tapi bila masuk, all hell break loose. Nak kena restrain semua. Tapi alhamdulillah semua okay

Saturday, June 14, 2008

Saturday, May 24, 2008

Dania@Pantai Putri Ipoh


Apptment Mama hari ni so tengah tunggu turn nak jumpa Dr. Klinik Dr ni selalu ramai org especially weekend. Sambil tunggu, Dania mkn biskut ikan. Banyak betullah Dania mkn. Sedap sangat lah tu.

Friday, May 2, 2008

Dania@ The Pavillion


Hari ni jalan kat The Pavillion. Mama dah jumpa handphone Sony Ericsson baru. Papa masih tercari cari pda yg sesuai.

Thursday, May 1, 2008

Dania@Alamanda Putrajaya


Lepas hantar Atok and Opah,kita semua gi Alamanda Putrajaya. Papa belikan Dania belon. Seronoklah tu.

Dania@KLIA


Dania hantar atok dan opah. Comel lah Dania ni.

Friday, April 25, 2008

Dania@Klinik Yee


Dania demam, batuk dan selsema. Malam semlm panas betul badan Dania so hari ni pegilah Klinik Yee. Dania nangis bagai nak rak. Mcm orang kena histeria. Dr pun ckp so naughty lah Dania ni. Padahal bukannya kena suntik pun. Nanti jab bulan 6 tak tau ler. Memang Dania ni fobia jumpa Dr kot.

Saturday, March 29, 2008

Dania@Kenny Rogers


Lunch kat Kenny Rogers hehe. Dania ni ngantuk pun yer lapar pun year.

Dania@Pantai Puteri


Hari ni appt Mama dgn Dr Anjalai. Lepas ni mcm biasalah, beli groceries. This time kita gi Tesco. Nanti boleh compare Jusco atau Tesco yang murah.

Friday, March 21, 2008

Dania minum petang di McD


First time Dania pakai baju purple tu. Papa beli baju masa Mama mengandungkan Dania 7 bulan.

Thursday, March 13, 2008

Dania@Johnny's


Lps servis kereta, mkn lah kan Dania. Mama tak abis abis nak suruh Dania praktis batuk.

Dania@Perodua Ipoh, Jln Kuala Kangsar.


Tengah tunggu kereta kena servis. Mula mula kita gi Perodua Lahat tapi ramai sangat orang. Lepas tu kita gi Perodua kat Jln Kuala Kangsar. Lps ni Mama nak mkn stimboat kat Johnny's.

Dania@McDonald Ipoh


Sedapnyer Dania mkn hash brown. Kita tgh breakfast kat McDonald Ipoh dekat dgn Pasar Besar Ipoh.Lps ni nak gi servis kereta Myvi hitam kat Perodua.

Sunday, March 9, 2008

Dania@Shah Alam


Dania kat Shah Alam. Main tepi kolam. Dah besarlah dia sekarang.Dah boleh memanjat dah sekarang ni. Cuma nak turun jer nak kena praktis lebih lagi.

Sunday, March 2, 2008

Dania@Midvalley


Dania gi Midvalley dgn geng Shah Alam. Sebelum tu lunch kat KGNS. Dania sibuk jer nak tolak troli tapi tak leh lama sangatlah sebab Midvalley tu ramai sangat orang. Sekarang ni ramai org kidnap budak. Kalau kat Jusco Ipoh okay sikit.

Tuesday, February 19, 2008

Dania@Coffee Bean Kinta City


Pengunjung cilik yang setia Kinta City. Singgah di Jusco lps beli barang spare part vakum cleaner.

Saturday, February 16, 2008

Dania@ Jusco Ipoh


We are waiting for our order at Secret Recipe.Dania ordered the Kids Burger. Dania nampak cute pakai baju baru.

Sunday, February 10, 2008

Dania@Restoran Pati Bongsu


Kitorang ni tengah nak lunch kat Restoran Pati Bongsu kat Jln Yap Kwan Seng. Ini idea Opah ler yg teringin mkn mknan ala Padang

Dania@Rumah Gombak


Dania baru lepas breakfast.So now, it's playing time hehe. Sayaaang Dania. Hari ni kita nak balik Tronoh.

Saturday, February 9, 2008

Dania@Taman Metropolitan, Kepong


Dania nak balik dah dari Tmn Metropolitan, Kepong. Dania pergi dgn Papa, Mama, Atok dan Opah. Tempat ni memang popular untuk main layang layang.